Friday, February 4, 2011

ze family-nic

khamis pagi dah bangun untuk pergi ber-bbq di sungai tekala bersama family dan cousins. dah lama gila rasanya tak pergi sungai-sungai ni. dari kecik selalu pergi sungai congkak dengan family, sekarang dah tukar haluan ke sungai lain pula. biasalah, orang kajang memang untung, semua tempat picnic rasa dekat. macam biasalah, parents i lah yang plan semua ni di facebook. plan je, nanti ramai lah yang datang. yang paling best bila semua bawa makanan best-best. nomnomnom. oh tapi i tak mandi lah, sebab dah mandi kat rumah. i hanya berminat nak buat jungle tracking dia je. sebab kat sana boleh naik bukit tu sampai atas, sepanjang tu ada sungai, kira kat area atas tu best lah aada air terjun. wuuuu. ayah, emak, cousin dan i yang berazam tinggi naik sampai puncak, lepas tu jumpa air terjun best gila pergi main air guna kaki. wuuuu sejuk gila. paling terharu bila semua anak buah yang comel lote panggil i kakak munirah, awww awww. sebab diorang selalu ajak i main dengan diorang. kakak tau, penat i ajar panggil aunty munie :)








 bila petang dah sampai rumah, i tido sampai maghrib. sebab penat tak terkata. bangun tido je terus cari azan ajak makan sebab bosan dan lapar bila nampak mak tengah makan kat dapur. siap mintak idea mak nak makan dekat mana -__-. bila dah siap nak keluar, semua dah tido. ohyeah, pukul 8 lagi dah tido.  


bila dah kenyang makan sate dan tomyam, sebelum azan hantar balik, terus pergi 7e beli livita honey untuk adli. kesian dia duduk rumah sorang-sorang, yang lain semua dah tido. -___-. i dah janji dengan dia nak belanja subway dan carl's junior. muahaha. bersedialah munirah.


ps: oneday boleh pergi picnic dengan ze girlfriends pula. bak katanya, kalau adventure lagi sedapss. HAHA

8 comments:

alfi said...

ganbar2 kat sini serius cantik2 :D

Nadhirah S. said...

comel je munie gmba last tu.nyampah i tauu!

acanmunie said...

alfi: alaaa, ye ke? hee. thanks. tapi ni biasa-biasa je lah alfi :D

acanmunie said...

nadhirah: alaaa deera, suka nak menyampah dengan aku kan kan. sedih i. HAHAHA

gH@rd#!e$ p3r!nDu said...

munie cantekk!! skee..tp k0mpem mmg wa tak brani nak kai maxi n seangaktan dgnnyer..ki3..
p/s: aahh...t0l2..pic yg last tu lawa..ajr edit..huu..:)

acanmunie said...

ida: haha, yeke? ala biasa je lah. hee. ida pakai pun mesti lawa lah :) oh yg edit tu. alaa itu pub edit biasa2, boleh2 :)

Syida Shukor said...

munieeee , nak jugak komen entry bawah haha . nampak lukisan canting batik . tu je haha :P


and , baju knitted tu ada lagi ke ? macam comeeeeeel !

acanmunie said...

syida: haha, nampak ke? tu ah, jdi perhiasan bilik. hee.

oh knitted tu ye, ada tinggal black je. :)