Friday, February 25, 2011

old loves new loves still the same.

hi mates, lately ni busy gila. assignments are pilling up like crazy. and i'm the one who can sleep perfectly 8 hours when there are like tonnes of homework waiting for me. last sunday, i telah menghabiskan masa emas i dengan fura and nurra. or should i say flora and fauna? haha. almost six years tak jumpa ni dua orang kesayangan ni tahu tak. mula-mula nak jumpa rasa nervous sampai sakit perut kena pergi toilet. bukan sakit perut apa pun, sebab nervous je. dalam hati rasa macam, 'okay jom patah balik rumah, cancel jumpa, sebab gemuruh sangat'. cewah. over gila kau ni munirah. 

disebabkan kesayangan dua orang ni ialah lazy bum, nak pergi tempat paling senang je, klcc. walaupun orang kl, rasanya dah bertahun tak datang klcc ni, tu tempat zaman sekolah tu. haha. kecik-kecik lepak depan entrance door tu, typical teenager lah katakan. tapi itu bertahun dulu. to tell you the truth, first time i jejak kaki dekat klcc park, yang ada taman, ada swimming pool. selama ni tak pernah tahu pun swimming pool tu located dekat mana. loser kan? ye lah, before ni takde masa nak pergi situ T__T. ini lah dia flora & fauna i. bila dah jumpa, perasaan masih macam zaman budak kecik, we have fun just like our old good times and sikit pun tak berubah. cuma makin sayangggg ada lah :) btw, yeah i know i look simple. sebab i rushing, gelabah tak sempat itu ini terus datang sini. banyak benda tinggal kat upm. my bad -___-.

guess, what. we almost have the same height, petite much haa. 
we ignored the world. and have fun in our own world.
this is nurra, she hasn't changed a bit. still have the pretty amoi look and extremely white skin with her long curly hair. and yes! still have the cute annoying behaviour. HAHA.
and this is fura, she's getting slimmer legs rawrr and still have the pretty face, prety soft hair just like before. but, she's still the same on the inside. btw, she's too cute to be a doctor. HAHA.
i was very nervous because this is the first time we met after six years, and i'm wearing hijab :)
but, nahhh. we still close like before. still enjoying the kid's behaviour.
ini nurra punya kerja.
  i love the candid laughing moments. thanks to no-photographer. HAHA
fyi, nurra and fura are like cats and dogs. asyik bergaduh je. i sorang je baik :)
those achi minachi or whatever chiii, are so the penyibuk. 


ada banyak sangat gambar, tapi tak larat nak masuk semua. i think this should be enough to describe the whole day. later i'll post when we are having our tea time before went back home. sebab annoying sangat bila dekat dessert's bar, klcc. HAHA. till then, good morning and goodbye. i'm off to breakfast with my dad.

13 comments:

nurulSYAFIKA. said...

alaa comelnya munie!
(:

BEJAHAHA ™ said...

Fuyooo lama gila 6 tahun, memang nervous, bejah hari tu pun buat reunion, 5 years tak jumpa, gila CUAKS masa tu :P

acanmunie said...

peeka: alahai, peeka tu lagiiii lah kannn kann :)

acanmunie said...

bejahaha: haha, kannn. cuak sangat. i ingat i sorang je yg cuaks semacam:)

Anonymous said...

akak2.. buat tutorial pakai pashmina yg dlm post ney.. plz3??

Anonymous said...

akak2.. buat tutorial pakai pashmina yg dlm post ney.. plz3??

milimilo said...

haaaa.mula2 bila dh lama xjumpe mmg cm awkward sket kan.tp see the pics lah.sume hv fun.pic lompat tebaek!! ;)

Anonymous said...

nakkkkkkk tutorial munie! (:

acanmunie said...

anons: alaaaa kite pakai selendang tu simple je:) tutorial? malunya. hmmm, xpe nanti free i buatkan tutorial okayyy :)

acanmunie said...

milimilo: haaa, memang awkward jugak lah, tapi hanya berapa minit pertama je :) lepastu terus rasa biasa :) btw, thx mili!

farisha said...

panjang dah rambut nurra :)

acanmunie said...

farisha: kannnn, kalau dia tak pernah potong, mesti panjang gila nak mati :)

aeyn said...

hahahaha...i miss nurra a lot too...makin hari makin cantik...