Tuesday, January 4, 2011

no title

hari ni dah start belajar bahasa mandarin. lecturer yang mengajar pun okayyy sangat. comel betul dia tau. walaupun bahasa mandarin a bit difficult, hopefully we manage to get an A at the end of the sem. bukan taknak amek bahasa lain, tapi minat bahasa mandarin. nanti boleh tahu apa amoi-amoi ni borak apa. diorang borak dah lah bapak kuat. teringin sangat nak tahu apa dia cakap. pastu nanti boleh berlagak cakap cina depan diorang. komfem jaw dropping punya lah. dan i amek pun sebab parents pun prefer i amek mandarin since ianya banyak advantages. i bet semua orang pun tahu apa advantages dia. tapi i pun ada minat sikit kat spanish juga, semalam dah belajar sikit-sikit dekat youtube. muahahaha. 


i nak share benda simple untuk hari ni, "laoshi hao! xiexie laoshi!" haa, it means "hi teacher! thankyou teacher!"
laoshi = teacher , xiexie = thankyou , 
okay sakai pulak i nak share-share ni. biasalah, budak baru nak amek bahasa asing -__________-. kesian.


btw, i nak share lagi. tapi bukan share bahasa mandarin, tapi share contest. kawan i si comel syida ada buat contest kat blog dia. so, siapa yang memang peminat besar high heels ke tak heels ke hape ke. boleh lah try contest ni. come on, hadiah lumayan woiiii. dapat sepasang kasut woii, kau pilih je nak yang mana satu. the, siapa yang join contest ni, terus dapat voucher rm5 terus. cepattt masuk. bacalah rules dia, simple je. click sini untuk tahu cara join contest best ni - contest best! selamat mencuba, i tak dapat join, sebab i rasa i tak kan menang, dan i bukan kaki heels -____-. dah kerja nanti mungkin kaki heels. harapan je lah, sebab i prefer sneakers -___-. boyish sungguh kau munirah. tapi takpe, azan tetap sayang :)

okaylah, wan'an! (goodnight) - gelabah nak mati kau munirah! siap google -___-

8 comments:

Syida Shukor said...

tehee kan kan . i pun tak reti nak pegi tempat tu macam man wuwuwuw

thank you yangg ! promote kan contest tu wuuu . ehh , contest tu bukan pasal heels je . pasal kasut apa2 pun boleh :D

acanmunie said...

syida: kan kan, i ni lagi lah. memang tak tahu lansung -___-. aaaaa, okay2 pasal kasut apa-apa pun boleh :D

Anonymous said...

oke, sy nk msuk contest tu jugak! hehehe

lisa said...

wei munie, aku tarak blog ah nk masok contest tu.... wuuuuuu....

nina nasir said...

wah awk same dgn kite lah, kite pown amek mandarin tau.. :))))

acanmunie said...

anon: haaaa masuk, masuk. jangan tak masuk! hee

acanmunie said...

lisa: tu lah kau, siapa suruh tak buat bloh haa haa?

acanmunie said...

nina nasir: wahhh yeke, senang tak awak? harap-harap boleh lah lepas dapat A kan kan? hee