Sunday, December 26, 2010

sabar munirah, sabar.

esok isnin, esok keluar cuci mata. cuba cari barang idaman kalbu. ohyeah, ohyeah. esok juga boleh sumbat cookies yang i buat dalam mulut azan :D dan paksa dia cakap sedap HAHA. paling tak sabar esok nak makan al-esfan bukit bintang. dah berzaman tak pergi. ohyeah, ohyeah lagi.

thankyou emak, sebab telah belanja i inner colorful. dan thankyou ber-banyak sangat. sebab sekarang ni boleh asyik duduk dapur buat kek, buat cookies sampai baju semua bau cookies sebab semuanya dah lengkap. semalam sepatutnya keluar dengan azan ke kl, tapi cancel. pagi buta emak kejut ajak ikut pergi hantar abang ke area bukit antarabangsa jumpa kawan, ada photoshoot katanya. lepas hantar, emak ayah adli dan i terus meluru untuk ber-sarapan nasi lemak tanglin yang memang terkenal tu. kalau orang kl tak tahu memang tak sah lah, sebab gerai dia kalau pandang cikai je, tapi kereta yang datang semua stock sports car dua pintu, dan artis pun selalu ada.

lepas kenyang pergi serbu sogo dan terjumpa adie dengan mama nya. sogo memang sale habis, padat ya amat. tapi i tak minat nak shopping baju ke seluar ke apa, memang takdo rasa nak beli. kami terus pergi floor pinggan mangkuk, periuk kuali, dan floor electronic. i berjaya pujuk mak angkat oven dan mixer haha sebab sale weh, sale. dan ayah hampirrrrr ambil lumix. wooo, camera idaman orang ramai sekarang ni. sabar-sabar, belum lagi, bukan masanya lagi. tapi i berminat dengan camera olympus pen epl1. i tengak nab punya review memang jatuh cinta terus. yelah, siapa larat nak angkut dslr sana sini lagi? -___-. nak masuk handbag i pun tak muat. sedih ah macam ni. i perlukan camera kecil sekarang ni. i mampu target olympus pen epl1 jelah, lumix mahal sangat. i takdo duit. tapi nak beli olympus pon i takdo duit. 2k bai! ptptn i pun 1k je -__-. miskin betul munirah ni. kawan-kawan semua ada camera kecil compact, kau je takdo. T_T

tapi, takpelah dah kerja nanti baru boleh tanam azam tu. ayah cakap sekarang ni boleh pergi menabung sehari rm1 untuk beli yang rm299 tu. sampainya hati ayahhh -__-. tapi emak janji kalau sem depan pointer lagi up, emak belikan, tapi melampau sangat kalau mak nak belikan olympus tu. -___-. berangan macam-macam, tapi last-last azan yang tukang angkut sana sini camera bagak tu -____-. takpelah, bagak pun bagak lah. since idea bodoh i direject oleh ayah awal-awal lagi. HAHA.

idea bodoh lagi hodoh

ayah yang rancak cakap pasal lumix, dan anak yang rancak cakap pasal olympus pen epl1.

anak: ayah sebenarnya kat rumah kita ada camera apa?
ayah: d60, d70s, d90. kenapa?
anak: haa, apakata ayah tolak satu, kita amek olympus pen epl1? (sambil angkat-angkat kening)
ayah: hoshhh, tak nak lah. tak boleh, tak boleh. biarlah camera tu, ayah sayang. ayah nak angkat lumix. nanti ayah nak anak-anak ayah ada camera sorang satu.
anak: okayyy. selamat tinggal olympus pen epl1. (sambil menangis dalam hati) 

-____________________-


p/s: ayah, anak tunggal perempuan ayah ini memerlukan camera kecil tapi power sahaja. sebab dia perempuan, dia nak letak camera dalam handbag -____-. dah lah camera hp cikai nak mati. dah lah cikai, nak mati pulak tu. harap hp je comel, tapi 1megapixel pun tak cecah weh. aaaaaaaaa.

8 comments:

aisyahyusof said...

hehe, xpe2 janji ada je boleh guna. wah cookies, pandai awk buat :)

acanmunie said...

aisyahyusof: hee, thankyou awak. tulah, baru belajar buat cookies. resepi senang, boleh lah berlagak sikit. :D HAHA.

aisyahyusof said...

jadi jugak, sy ni yg x lepas2 lg nak buat mcm mane? huhu

Syida Shukor said...

okay munie boleh buat bisnes cookies lepas ni . hehe

edora deon said...

wow :) banyak oh camera kat ruma hee :))

acanmunie said...

aisyahyusof: takpeeee, usaha tangga kejayaan. cewahhh :D

acanmunie said...

syida shukor: oh syida, jgn lupa doakan i tau. HAHA.

acanmunie said...

edora: alaaa edora, tak berapa nk wow sangat pun sebenarnya. hee :D