Wednesday, December 8, 2010

buku baru


salam Maal Hijrah. walaupun agak lambat, sebab tadi baru balik dari jumpa atuk di rumah maksu di seri kembangan. marilah kita sama-sama berhijrah. 

tahun baru, azam baru. azan tak boleh baru. -___-. buang segala perangai buruk rupa, tanam perangai cantik rupa. Alhamdulillah penghijrahan besar yang i telah lakukan 2 tahun lepas masih kekal sampai sekarang-berhijab. ada banyak lagi benda i perlukan penghijrahan. bukan senang ya rakan-rakan untuk kita berhijrah. niat suci ikhlas mesti ada. kalau tak, sure sekerat jalan. diri ini sangat jauh dari sempurna, tapi menuju ke arah sempurna itu tak salah, dan satu usaha. i mahukan penghijrahan dari negatif ke postif. -___-. nak sangat-sangat-sangat-sangat-sangat. Allah je yang tahu betapa mahunya i untuk mengubah sesuatu itu. ini semua kerana mahukan kebahagian dunia akhirat kelak.

6 comments:

aisyahyusof said...

hehe, sempat jugak ye azan tak boleh baru :)

salam maal hijrah 1432!

acanmunie said...

aisyahyusof: hee, itu InsyaAllah tak baru. okay, salam maal hijrah 1432 juga aisyah!

ALYAA said...

Muka you macam yuna dlm gmbr ni. :)

acanmunie said...

alyaa: hoshhh, mana ada. you ni alyaa, xleh ckp mcm tu. tak bole, tak bole. haha

Anonymous said...

cantik shawl. you selalu online shopping ke? where?

acanmunie said...

TQ, i pernah sekali je on9 shopping, itu pun beli sekali 5 terus. hee. selendang ni i beli dkt alamanda, kedai accries, diva kot, eh entah ape ntah nama, lupa plak. i selalu view blogshop, antara link yg dpt i share ialah, http://www.cosmoladiess.com/ dia ad variety.