Sunday, November 21, 2010

so far so good


hari pertama cuti:

disebabkan i seorang yang suka memasak dan mencuba benda baru, i telah berjaya membuat kek. jangan main-main ye kawan, kek tau. KEK! tapi kek batik je sebenarnya. haha. i bersemangat dah beli biskut marrie tau. i call adie nak tahu cara buat. hehe. bila first time buat, tak jadi. T___T sepatutnya kita masak coklat dia dulu, tapi i punya bukan jadi coklat, jadi air milo. sebab i dengan yakin pergi letak air terbanyak. terus jadi air milo dalam kuali. lepas tu i buang semua tu, buat baru. kemudia baru jadi. sangat sedappp. haha. walaupun i punya kek batik tak sama macam kek batik orang lain. takpe, nanti cuba buat lagi.


hari kedua cuti:

i dan parents pergi ukm ada wedding. then petang pergi tasik sri permaisuri untuk jogging dengan parents i sementara adli pergi swimming seorang diri. haha. tapi sebenarnya tak jogging 100% pon. i rasa jalan laju lagi banyak dari lari. takpe, still okay lagi bagi parents i. kalau i jogging kang kesian pula kat diorang i laju sangat T______T. haha derhaka kau munirah! tak tak, inilah masa nak mengeratkan hubungan silaturrahim dengan ibubapa. i kan selalu takde kat rumah dan diorang pon selalu busy. malam balik terus pergi chillis untuk makan char kue teow, okay hapus harapan untuk diet.


hari ketiga cuti:

iaitu hari ini, macam biasa jadi orang gaji tegar! owhyeahh. dari 1st day balik cuti sampai sekarang, i akan habiskan banyak masa buat kerja rumah sebenarnya, basuh baju, sidai baju, basuh pinggan, lipat baju, sapu dekat luar, vacuum bilik, kemas hall. selesai ni semua baru dapat rehat sambil sakit pinggang. haha. takpe, sekali sekala berbakti buat keluarga, takkan pulak lahhh abang-abang adik-adik lelaki i nak buat tu semua kan? malam ni ada makan-makan di rumah cousins. nanti update lagi.


p/s: i dah 4 hari tiada kredit, kepada kawan-kawan yang text i, mintakkk maaf sangat tak dapat reply. i memang takdo kredit langsung. nanti dah topup, i reply :)

sekian, salam sejahtera.

12 comments:

bawangmerah said...

bak sini kek tu, aku nak rasa!

acanmunie said...

farahin: boleh2, meh aku post gi melaka. haha

asya yaacob said...

munie cakap baru teringat!
ok nak buat gak kek batik nanti!
hahaha

acanmunie said...

asya: haha, okay jgn lupa buat. pastu bole mkn banyak2. :D

gH@rd#!e$ p3r!nDu said...

munie..x payah nk j0gging da..
da mmg kuyus p0wn..jlez..wee..=P

zureen nasir said...

nak diet munie ? -_-'
tak perlu kut , sila tambah kan berat badan anda (:

acanmunie said...

ida: haha, jogging untuk kesihatan je, bukan untuk kurus :) sbb dh lama tak exercise:)

acanmunie said...

zureen: diet itu untuk mak saya lah zureen :) munie mmg tgah tmbh berat badan ni. :)

zureen said...

hehe . mak munie comel la cmtu . hehe

acanmunie said...

zureen: alaaa, perempuan kan, biasalah. semuanya serba tak kena :)

zureen nasir said...

hehe nnt kirim salam mak munie , okay ? :)

acanmunie said...

zureen: okay zureen:)