Saturday, October 2, 2010

a hardcore day with my loves


disebabkan kesihatan yang amat tidak memuaskan pada minggu ini, maka saya tidaklah selalu meng-update -______-. maka, muncul lah cerita-cerita basi pada ahad lepas. teehee.

potrait raya kesayangan i
atas: puteri, zureen, adie, hermira
bawah: asya, munie, kak nad

i dan girlfriends telah beramai-ramai beraya ke rumah i, adie, kak nad dan asya. bukan senang ke tujuh-tujuh kami ini nak berkumpul dan keluar bersama-sama. sebab selalunya mesti tak cukup sebab ada yang balik rumah lah, ada yang busy sana-sini sebab ada jawatan penting di kolej. ini lah hari yang paling i suka dan akan ingat selalu. sebabnya semuaaa ada, dah lah hari raya, pergi beraya sama-sama dan tolak kereta tengah malam bersama-sama juga -___-.

pukul 1 kami dah mula bertolak walaupun dah plan pukul 12. biasalah janji melayu kan? hee. mula-mulaaaa sekali beraya di rumah i di kajang perdana. tu kan dah tunjuk i tu, rumah i lah tu:) mak i tak kasi duit raya, tapi kasi goodies bag setiap sorang dapat white vintage mini cup dan 3 batang lolipop comel:) tapi lupa nak tangkap gambar dengan parents i sebab, ayah i je yang jadi photographer bila di rumah i. semua seronok nak pelbagai ragam, yelah ayah i suka tangkap candid pula tu. terima kasih ya ayah :)



kemudian selesai sembahyang zohor di rumah i, kami gerak ke alam damai pula untuk ke rumah adie. ok adie yang berbaju putih dan tudung hijau itu. yang duduk dengan mak dan adik dia tu :) sekarang ni dah tahu rumah adie kat mana, lepas ni kalau papehal boleh gegar rumah dia sebab alam damai tu dekat je lagipun dengan btho :)



kemudian kami terus bergerak dari cheras ke shah alam pula. pergi rumah asya sampai sesat sikit sebab satu kereta laju sangat, satu lagi kereta tak dapat cari mana kereta yang laju tadi -_-. i ingatkan rumah asya lalu sebelah msu, pastu lalu politeknik shah alam macam nak pergi rumah wan i dekat ttdi sana. rupanya rumah asya depan lagi lalu nestle sana :) lepas ni balik rumah wan, boleh singgah rumah asya:) itu pun kalau ingat jalan. hee. oh ya, itu asya yang berkaca mata bertudung maroon cair sebelah emaknya:)



destinasi terakhir ialah rumah kak nad, tu yang kitorang tunjuk-tunjuk tu, itulah dia. hee. lepas shah alam, kami ke bukit kapar, klang. lepas sembahnyang isyak, kami baru beredar untuk pulang ke upm. tapi malangnya perjalanan menghampakan dan amat mendebarkan. kami bertolak dari rumah kak nad pukul 9.30 malam, memang dah gelap lah kan. haishh.



tahu tak! kereta satu lagi telah rosak di kawasan kilang yang sangat gelap dan sebelah parit. kau bayangkanlah ketujuh-tujuh anak dara yang ber-baju kurung ayu dan ber-high heels menolak kereta di tengah malam di tempat sunyi. ya Allah bertapa clumsy nya kami bertujuh tahu tak!. nasib baik i pandai menenagkan keadaan cewah. tapi sumpah lawak gila. i dapat rasakan keadaan kitorang macam dalam cerita zombie kampung pisang tu ha. serius tak tipu. ceritanya panjang, i malas nak cerita, kalau nak tahu the whole story boleh baca di asya.

semua takut punya pasal, sampai bila nampak 2 ekor anjing dalam gelap, i cakap "korang jangan bergerak, tahan nafas, nanti anjing tu datang kat kita!" , dannn i tengok semua tengah stay still tak gerak, muka serius ikut macam apa yang i cakap. haha, sumpah lawak! i dah gelak gila dah. itu pun diorang percaya. i ni selalu cerita-cerita seram kat upm, haa bila dah jadi macam tu, memang betul-betul dalam keadaan yang menyeramkan pun i still nak cerita seram dengan diorang. sampai semua macam, "munieee!!!" haha i hanya nak relaxs kan semua orang sebenarnya. malam tu, kami sampai di upm pukul 1 kot kalau tak silap. hee. pengalaman raya ini tak akan i lupakan. terima kasih kesayangan i semua ♥.


18 comments:

zureen nasir said...

thanks juga kesayangan zureeen semua *terharu dan sebak*

acanmunie said...

zureen: awww :)

asya yaacob said...

HAHA lawak la bila ingat balik part munie suruh tahan nafas
semua pun ikut je
HAHAHA

PUteri said...

hahaha...zureen..aku speechless

acanmunie said...

asya: tu lah pasal. semua pun penakut, ikut jee:)

acanmunie said...

puteri: alaaa put, nak nangis lah tu:)

Irine Nadia MaRceLLo said...

love ur blog babe! :):)
1st time ke sini :D

-irine nadia marcello-

acanmunie said...

IRINE: OMG! tak sangkanyaaaa you baca blog i yang sakai ni. i lagi lah LIKE your blog tau:)

PUteri said...

hahah..munie dengan gaya tersendiri

Irine Nadia MaRceLLo said...

sakai apenyeee!!!
irine bukak2 jerrr dah terjatuh hati tau x! serius tak tipu!! :):):)

adie said...

auuww! comeynyee kesygn2 munie. >_<
memang pglaman yg best n gempak dow! HAHA!

acanmunie said...

puteri: gaya tersendiri apa nya put. agak kurang kefahaman disitu. haha

acanmunie said...

IRIRNE: ya allah terharunyaaa. cewah. i ni tengok header irine je dah terus tergolek suka tau:)

acanmunie said...

adie: raya tahun depan biar kereta rosak sebelah kubur pulak. baru gempakkkks sangat kan? haha

Anonymous said...

nape x g raya je rumah tomok?

acanmunie said...

ada oranggg jelessss :) buat ape raya rumah tomok, nak raya rumah azannn lah. hee

jealousman said...

a'ah.mmg org JELESS!!
org kn kuat jeles.
xyah! rumah org tak terima peminat2 tomok! =(

acanmunie said...

ehhhh, saya mmg tak minat tomok lah awak!!!!