Sunday, October 3, 2010

did i ever tell you what is my routine on sabtuday?

haaaa, ni yang nak cerita ni. untuk kokurikulum sem 3 ni, i ambil batik yaww! sungguh ayu kan? TOLONG CAKAP AYU SEKARANG! setiap hari sabtu i tak akan membuang masa dengan ber-facebook macam gadis lain, tetapi i akan membuat batik. tolong menangis sekarang sebab i gadis yang sungguh ayu pergi membuat batik bersama gadis-gadis ayu yang lain. orang yang bernama Ayu tak dikira ayu okay. i hanya pergi dengan gadis yang betul-betul ayu. okay macam banyak sangat perkataan ayu pula -___-.

tolong jangan pandang i dengan sebelah mata, kecuali kalau u memang mata buta sebelah okay. sebab i nak istiharkan yang i pernah buat batik, pernah pegang canting batik dan lilin-lilin panas batik tu pernah bertapa di tangan i. baru style bila lilin-lilin panas menitik dekat tangan. nampak lah i yang ni berusaha keras menyiapkan tugasan membuat batik. teehee. tolong terkejut dengan segala titik peluh lilin panas batik i yang tak seberapa ini.



ini adalah first trial yang dibuat di atas kertas. tengok tu, bulat pun tak jadi bentuk bulat. sekali letak lilin terus tutup seluruh bulat, memang hampeh -___-. time ni Tuhan yang tahu betapa gigilnya tangan nak buat ini.

ini 2nd trial, kurang gigil. tapi masih hampeh sedikit -___-.

ini trial and error. free hand lagi senang kot, walaupun masih hampeh.

masih sakai -__-. macam siput sedut pun ada juga ni.


----------------------


dan semalam lah i bersama gadis-gadis ayu memulakan pembuatan batik. tolong menangis sebab tak percaya i bersama kesayangan i berjaya membuat batik, walaupun kainnya hanya besar sedikit dari saiz A4 paper.


kalau mak bapak i tengok ni, komfem menangis. azan pula mesti sujud syukur sebab i membuat batik T_T


tolong muntah sekarang, sebab ini adalah muka hey-kami-ayu-sebab-kami-kelab-batik.

okay ini adie ayu. ayu itu perlu ada.

okay ini sungguh tekun ya.

from left: hermira, adie, asya, munie, syida, shiela.
ini group batik, lepas ni kami ber-enam kena buat tugasan batik secara berkumpulan pula. nak pengsan dah sebab penat. -_- okay ini 1st gambar ada syida shukor, selama ni kenal melalui blog sahaja.


ini adalah hasilnya, semua comel, boleh cantum buat baju tidur kelawar pastu suruh asya pakai, sebab asya selalu ada banyak baju tidur kelawar yang lawa-lawa. hee. jeles -_-



-sekian.salam sejahtera.

12 comments:

PUteri said...

chantek batik korunk...tapi i xbole nk nangis laa...jap ae i try...hahaha..ayu tak bila aku ckp i u

acanmunie said...

puteri: haaa yee, ayuuu sangat. eleee, jangan lah malu nak cakap kitorang ayu:)

zureen nasir said...

memang korang lah paling ayu haha

acanmunie said...

zureen: ini jelah masa nak ayu. sebab realitinya memang tak ayu lansung T_T

asya yaacob said...

HAHA
baju kelawar tak bawak la
nanti nak rompat korang punya
jahit
HAHA

acanmunie said...

asya: nak ROMPAT? waka waka ey ey. HAHA

zureen nasir said...

korang dah cukup ayu utk aku huhu

acanmunie said...

zureen: alalaaaa, so sweet:) terharu aku dgr.

nurulSYAFIKA. said...

oke sekejap. baru nmpak syida. huhu

acanmunie said...

pika: haha, ya syida:)

Syida Shukor said...

haha ada i ! malu hiks . nanti tangkap gambar lagi eh munie . kita segan nak tangkap gambar dengan you :P

acanmunie said...

syida: alaaa apalah nk malu dgn i. hee.ok nnti kte tgkp2 gmbr okayyy:)