Wednesday, September 8, 2010

hijab untuk semua

hi mates! mesti ramaiii dah balik kampung dah ready nak raya. waaaaa. i dan azan raya kat rumah sahaja. teehee. macam biasalah, wan i di shah alam akan datang untuk sambut raya di kajang dengan kami. terbalikkan? selalu kita balik kampung jumpa atuk nenek, tapi kitorang punya wan yang datang sini tau. hee. wan yang nak:) lagipun takde beza.

okay kat sini i nak share tutorial hijab. bagi yang tanya macam mana i pakai, kat sini i nak share video yang kasi inspirasi tau. HANA TAJIMA from stylecovered lah yang paling cool i suka gila cara dia pakai. i pakai cotton shawl i macam ni, tapi i buat lain sikit. yang bahagian pendek tu, i tak lilit jadi sanggul, tapi i tarik depan untuk tutup leher dan pin kan di tepi. dan yang part panjang tu i biarkan loose. tu yang nampak macam tirai langsir kat depan tu. hee.







kat sini i nak share video-video yang boleh menolong you all untuk berhari raya nanti. selamat mencuba:) dan jangan jadi malas, jadi rajin macam i sanggup menghabiskan masa untuk explore youtube untuk benda-benda macam ni. hee. ada melambak lambak lagi tutorial di youtube sana. selamat membuat persiapan raya yaw!


18 comments:

dotdlegend said...

thanks munie.. akhirnye jmp stail yg dicari. hehehe


kak miedot.. :)


oh ye. selamat hari raya. :p

tough lady :) said...

tengkiu munie. tgh cube2 nih. heheh. tp cam complicated sikit. rase nak terbang je jmp munie skrg. ajar face to face. hoho

acanmunie said...

dotlegend: waaa kak miedot ke, heee. okayy selamat mencuba ya, ada apa-apa tanya je. selamat hari raya juga:)

acanmunie said...

tough lady: kak bell, alaaa bole punye, berusaha dengan gigih ya. mesti boleh punyaaaa lah hee:)

Syida Shukor said...

akan belajar memakai ! hee hee btw . selamat hari raya munie . minta maaf jika ada salah dan silap . semoga berbahgia di lebaran ini (:

and u di tagged ! nanti buat eh :D

acanmunie said...

syida shukor: oh hee, okay belajar tau:) selamat hari raya maaf zahir batin ya. sorry kalau ada salah dan silap juga. have fun and take care:)

oh orait nanti i buat tauuu:)

kak beLL said...

yg munie buat utk tudung kelabu tuh cam style nurul hijab tuh ke? yg mcm dlm video tuh payah ckit nak pin kat blkg tuh. hoho

acanmunie said...

kak bell: owh tak, munie bukan mcm tu. munie buat pin kat blakang je. munie tak pakai yg inner tu. mula2 mmg susah, lama2 senang je:)

zureen nasir said...

haha
dah lupa cm mane put ajar malam tu

acanmunie said...

zureen:xpe,belajar pakai sendiri je lah zureen:)

zureen nasir said...

haha tade ah
kat umah tade jual tudung cm ni sedih betul

acanmunie said...

zureen nasir: alaaa x semestinya selendang tu juga. apa2 jenis shawl pun boleh:)

acan said...

sayang,selamat hari rayaaa!!!
jgn lupa kasi duetraya tau.haha.

btw,i nk belajar jgk pakai hijab bole x sayang?
hahahahaha :)

acanmunie said...

acan: awwww, tak sabar nak tunggu family you petang nanti datang raya.:)

Syida Shukor said...

i ada buaaaat babe ! tapi kenapa nampak macam aneh haha :P

acanmunie said...

syida: lahh tak pelik pun. lawaaa juga okay:)

izzah jalidar said...

salam aidilfitri munie :)
lari topik kejap :)

acanmunie said...

izzah: salam aiddilfitri juga izzah:)