Monday, August 30, 2010

teringat kembali


dalam dunia ni ada macam-macam jenis orang, ada yang baik, ada yang kurang baik, ada yang tak baik lansung. kawan pun ada macam macam jenis kawan, ada yang memang boleh buat sahabat sampai tua, ada juga yang stock tikam belakang kawan dan ada juga yang jenis menyamar jadi anonymous lalu komen benci pasal kawan sendiri. mungkin bukan benci, tetapi cemburu lebih tepat agaknya. i tak pernah heran kalau hilang kawan palat macam tu, sebab i dah ada kawan yang tak palat. eh? dan tak lupa i ada azan tercinta tau.

i bukan nak cakap siapa-siapa, tapi sesiapa yang pernah buat macamni dekat kawan-kawan dia sendiri mesti terasa. wajib terasa! cepat terasa sekarang! hee. tak baik tau you buat kawan you macam ni, maksud i jangan lah kau jadi haters dia dekat internet, tapi padahal hari-hari jumpa, selalu bertemu-muka borak-borak. tak ke bullshit macam tu? itu memang dasar laut tu. dasar laut? haa ye, dasar laut. dasar rumpai laut semua kau amek.

"i sedih kalau ada kawan macam ni, yelah, kenapa tergamak you buat i macam ni? i tak pernah cerita buruk pasal you. tetapi tergamak you komen jadi anonymous dekat blog i. fuck you! depan i berlagak baik, kepala hotak kau baik. walaupun iman di dada tak sehebat mana, walaupun hukum agama belum sempurna, i tak pernah tergamak nak tikam belakang kawan. durjana tahu tak. apa salah i dekat you? ada i pinjam duit you? ada i tidur atas katil you? ada i pinjam baju you? ada i terpijak kasut you? ada i pinjam pen you? i rasa takde (insyaallah lah). kalau you baik sangat nak tegur i, takpe, alhamdulillah i suka, tapi bukan cara yang macam bangang macam kau tak belajar agama. i yang macam ni pun, masih ada otak boleh fikir. takpelah Allah tahu."

oh garangnya nada you munirah. okay i hanya emo sekejap -_- . sekejap je, dah habis dah. i cakap je macam tu. sebab i teringat pasal anonymous dulu tu. mesti dia stalker habis. mesti sampai comments i pon dia tengok, dia selidik. yelah, mesti punya. dahlah cakap i bodoh. ada ke patut dia cakap i bodoh. gila ke apa, i punya lah pandai masuk upm belajar math siap dapat pointer dekan (dekan???). dia boleh cakap i bodoh? lawak betul bila i ingat balik. mesti dia geram cemburu gila dengan i, tu yang sampai cakap i bodoh tu.

yang paling buat i nak gelak guling-guling tu, dia siap menyampah tengok i asyik bahagia dengan azan. ya Allah, dia gila ke apa? i bahagia pun dia ada masalah. takde masa i nak cerita dalam blog yang i gaduh dengan azan. please lah, tak class lansung. euuwww (gossip girl habis lah ni). or maybe dia akan suka kot kalau dengar i gaduh dengan azan. well, sorry fella, we're cool okay. i dan azan boleh settle masalah sendiri. i rasa i boleh nampak siapa yang perangai palat macam ni, walaupun depan i pijak lipas 4 kali baru mati, come on lah i can see dari segi perangai. i dah gossip dengan asya dalam kelas D.E tadi. dunia ni tak besar mana. -cakap confidence abes aku ni T_T




-jangan mudah terpedaya dengan orang yang kononnya background datang dari orang baik-baik, cukup makan, cukup minum, cukup agama bagai. trust me, mereka tetap ada kurangnya. (ya Allah, nampak sangat ke hint aku ni?)

-i tak point siapa-siapa, siapa makan cili, dialah yang rasa pedas. tak kan i pulak yang rasa pedas kan? sebab kalau i tahu siapa dia, memang dah lama kasi starlight kat dahi berminyak dia tu. (macam i tahu je dahi dia berminyak?) takpe, setiap hari senyum munirah, senyum itu sedekah, jangan ingat i diam i senyum, i tak tahu apa-apa. you gotcha!

dahlah. bye. alexa chung takde kena mengena dengan entry ni sebenarnya.

34 comments:

zureen nasir said...

patutlah kusyuk je gossip dgn asya dlm kelas DE tadi huuu~

sabar munie , bulan puasa ni :DD

acanmunie said...

zureen: wakaka, bulan puasa ke tak puasa ke, i tetap penyabar tau zureen:)

PUteri said...

uit..korunk gosip xgtau...haha..suka gosip ni...gua.com laa katakn

niza dan niza. said...

friend mmg mcm tu munie. sometimes i wonder, aku ni slaluu buat jht sgt ke sampai ada kwn yg bajet bgus sgt tikam aku dr blkg. since tht day, yes, jgn mrh aku pilih kwn!

acanmunie said...

puteri: alaaaa, xpe2 kau buka gua.com skrg jugak put! wakakakaa

acanmunie said...

niza: yes niza, meh sini main sep sep tom tom dengan aku, sbb kita sama. bukan nak berlagak ke apa ke sampai nak pilih kawan, tapi mmg ada kwn mcm bangang kalau kita tak pandai pilih. last-last menyusahkn hidup kite je:)

PUteri said...

haha..aku pun nk sep2 tom2..tulaa...aku pun nk pilih kawan..sb used to ada kawan yang cam bangang..tiap org ad opinion masing2..

acanmunie said...

puteri: takpe put, aku phm. aku phm. aku setuju, tiap orang fikiran lain2.

Nadhirah S. said...

hahah sumpah palat kwn kau tu weh. adoi

PUteri said...

tu bukan kawan...tp siput tepi jalan...macam sekemper ayam tu..
hahaha..nasib bk ko fhm munie..bru nk wat luahan perasaan ni...hehe

acanmunie said...

nadhirah: memang sumpah palat weh. aku nak je pukul(gengster habis ni)

acanmunie said...

puteri: put aku paham perasaan kau put, sbr put. jangan nangis sebab ada kwn mcm palat, mcm lalat takpe. weh siput tepi jalan, ape tak siput sedut masak gulai ke. haha. put, blog kan ada, luah put, jangan tak luah. haha

teyhaaa said...

ok aku pun nak main sep sep jugak. haha. munie, memang banyak orang yang macam tu, depan depan baik, tapi belakang kita macam celaka je. Aku rasa mesti dia jeles tengok kau dengan azan, dia mesti alone takde pakwe. HAHA jahat gila aku.

asya yaacob said...

seronok betul begossip pasal benda ni tadi kan.haha
apa yang prof malik cakap kat depan pun tak masuk pun.HAHAH

btw,kepada cik anon.
silalah kembali kepangkal jalan
tak baik tau dengki2

PUteri said...

siput tepi jalan hina skit..i mean hina lebih..haha..lau wat masak gulai..dah jadi siput sedap pulak...mmg..mmg spe yang stalk ko ni...aku buat die masak sup MELETUP..
biar die bergabung dengan siput jalan raya,siput sedut,siput yang aku tak boleh sebut..haha..segala jenis siput laaa

acanmunie said...

teyhaaa: betul teyha, aku pun rasa mcm tu. kadang2 aku kesian gak kat dia. tapi siapa suruh dia buat aku mcm ni. sedih aku. (tak bole blah nak sedih-sedih! HAHA)

acanmunie said...

asyaacob: kesian prof malik, ade ke patot mengajar dengan lampu warna biru. tak patot.

haa, semoga anon cik mak anon kembali ke pangkalan jalan. anon tu anonymous buat yang TAK TAHU. HAHAHA

acanmunie said...

puteri: tak boleh blah put, sup meletup tepi jalan kat bangi yang sbelah bundle tu weh! wakakakakaka

PUteri said...

asya: cik anon??? bukanlaa...cik siput meletup laaa

acanmunie said...

puteri: ya allah, put, kau tak abes abes dengan siput kau. sumpah lawak!

zureen nasir said...

semua tgh on9 ke ni ? haha .
ape cik non cik non cik siput ni .
mcm ketinggalan ke aku ni isk isk isk

PUteri said...

hahaha....ok..aku xkira nk pggl dak tu siput meletup gak...

acanmunie said...

zureen: put ni panggil anonymous tu siput.wakakakakaa

acanmunie said...

puteri: okay fine meletup pun meletup lah put. siput meletup non.HAHAAA

PUteri said...

haha..t siput tu akan bergabung..korunk saksikanlaaa....
fine...aku rs dah menyimpang jauh ni...

acanmunie said...

puteri: put, sila balik ke pangkal jalan. hahaha

zureen nasir said...

haha name tak leh blah
oh lama tak mkn siput sedut *gulp* tiba tiba je hahahah

acanmunie said...

zureen: oh mann masak gulai. sedapnya -_-

zureen nasir said...

hahah tau takpeee

bawangmerah said...

kau bahagia pun, orang cemburu. apa kes? itu belum lagi kau jadik minah selebriti kan. hahahahahaha

acanmunie said...

zureen: tu ah pasal kan.

acanmunie said...

bawangmerah: haha, minah selebriti? kirim salam je lah. alaa, sorang ni je yang cemburu kot. semoga dia insaf je lah:)

Syida Shukor said...

munie , dia cakap cakap belakang kan ? yang i punya dia attacked i depan depan . walaupun rasa macam sakit . tapi i think it better kalau dia cakap straight on my face . sebab at least masing masing tak perlu hipokrit kan .

acanmunie said...

syida: tu lah, kan senang kan. mslhnya, dlm banyak2 org, i juga yang di sibuk. i tak cari pasal dengan dia pun tau. tak suka betul.