Saturday, July 3, 2010

jangan G sangat

kenapa mesti ada mulut-mulut gampang yang mempertikaikan hidup aku? aku tak faham. ini hidup aku, aku yang pilih cara begini. kenapa engkau, engkau dan engkau semua tak puas hati? aku ada hutang dengan kau ke? baru aku tahu perangai engkau semua memang macam gampang. kalau aku diberi masa untuk undurkan masa, aku nak. aku tak teringin nak masuk mrsm kalau aku tahu ada budak cetek otak macam kau-orang. aku lebih suka sekolah dekat seri bintang utara yang jauh lagi cool. tak perlu heran nak kenal orang gampang macam kau.

dunia ni kecil, tak besar mana pun. kawan-kawan azan, kawan aku juga. kawan-kawan aku, kawan-kawan azan juga. apa kau cakap, apa kau buat, sekelip mata tersebar semua tahu. kau nak cakap kutuk belakang kenapa? meh cakap depan-depan kalau kau gangster sangat. tak payah dok mengata belakang ramai-ramai. "siapa balak munie yang bapak menggelabah sial..." wah, ayat keramat ni. serious buat gua panas. tak ke gampang kau cakap macam tu, sedangkan azan ada kat hujung table tu?

buat yang tak tahu lah kan, dulu aku delete friends lelaki kat myspace, aku tak approve boys semua, itu semua atas kehendak aku. azan sikit pun tak pernah suruh. kalau kau sosial sangat sampai awek kau jadi bahan, kau lepak semua boleh pegang awek kau, yelah barulah daddy-cool kan? pastu pergi gig dengan awek ke, masuk clubbing dengan awek kau yang pakai tudung ke, sampai kena halau club ke apa ke, semua tu aku tak heran ah. yang aku tahu, apa aku buat ni semua adalah untuk ubah diri aku yang social kepada anti-social secara drastik. dan untuk pengetahuan kau, azan banyak tolong aku keluar dari zaman jahiliah aku tu.

kau semua mati ke kalau tak kawan dengan aku ha? jawab sikit. azan pernah kacau hidup kau-orang? kenapa mesti kau nak berkelakuan gampang macam tu? sumpah aku hilang respect kat manusia gampang macam kau orang. kenapa mesti bila lepak ramai-ramai, mesti nak sibuk pertikaikan aku sombong ke, dah lupa kawan ke apa? kenapa sibuk sangat nak cari aku? cukup cukup lah lahanat. kalau kau tak puas hati dengan azan, sebab azan boyfriend aku, dalam masa yang sama, kau cari pasal dengan aku.

kalau kau betul kawan aku, kau terima keputusan aku. kau orang tak kan jadi segampang macam ni. dan aku tak habis lagi. kau kalau tak puas hati, sini datang depan. semuaaaa pon pernah datang lepak bandar tun hussein onn kan? jangan lah lahanat sangat, awek kau orang semua aku tak pernah kacau, so tak payah nak kacau hidup aku. aku cari kau. kau tunggu lah ya, terlajak kata, badan binasa.


-pukimak ah. aku dah lama tak panas macam ni.
-off to puncak alam. (since budak uitm p.alam nak masuk rumah sewa)

12 comments:

aeyn said...

munie,relax...mulut org mmg x leh nk tutup pun....diorang jeles tgk munie kot..

Anonymous said...

crius aku takut. btw,sape buat munie,kau pun buat aku jgak. she once said the same thng to me :)
bye munie!

farisha said...

sapa gampang sgt ni weyhhh?

acanmunie said...

aeyn: thx ain, entah apesal ntah nak sibuk dengan hidup munie. haishhh.

acanmunie said...

anonymous @ nurra= thx nurra sygggg, ya aku pernah mengadu kat kau pasal ni. if they mess with me, they mess with you too. okayyy syg kau. mmg mcm gampang pulak bila aku tahu perkara sebenar semalam. F* word betul.

acanmunie said...

farisha: alaaa gampangs ni semua you kenal. memang babis

ThE AfaIzA's fAmiLy said...

tp...aku lbey berminat nak tahu sp dak upm yg agak2 sopan tu...

acanmunie said...

puteri: tu ah, sebab dia pon agak-agak 'sopan' dengan aku, aku pon malas nak layan dah. naek sem aku jadi ulat buku tak pandang kiri kanan, tak gossip.
:)

ThE AfaIzA's fAmiLy said...

rasanye aku kenal ke?? nak kene baling bola rugby ni..hahahah

acanmunie said...

puteri: alaaa kenal punya.
:)

ThE AfaIzA's fAmiLy said...

yeke t tunjuk aku r..nk kene siku bdk ni...

acanmunie said...

kite kasi touchdown dekat kepala dia okay puteri.
:)