Friday, July 23, 2010

hard to say goodbye, easy to say hi

malam semalam mak call, dan mak cakap dah completely hijrah ke gallery baru. sedih sebab i tak dapat nak tolong family. ya, art gallery kat bangi seksyen 7 tu dah move to kajang. gila dekat dengan rumah kami. lagi senang sekarang, tak payah travel hari-hari ke bangi, just di prima saujana tu je ha. dan kali ni mesti lagi best, sebab najmi dapat bilik studio sendiri T_T. kalau dulu di bawah, sekarang gallery di tingkat atas, lalu highway kat prima saujana nak ke seremban dah boleh nampak. bye-bye bandar baru bangi, bye-bye d'bangi foodcourt iaitu jiran kami, bye-bye jpj bangi jiran kami juga. lepas ni senang lah kalau azan mahu melepak di gallery bersama abang-abang i. tak payah kita gerak ke bangi lagi. hooray. tapi benda yang i paling rinduuu ialah dinding hijau kesayangan yang sentiasa menjadi peneman i dikala kesunyian semasa teman ayah menjaga gallery. T_T










-sebenarnya menyesal tak cakap awal-awal dari dulu dengan ayah tentang 'barang' yang i nak tu. T_T

6 comments:

zurynn nasir :) said...

munie, suke gmbar epal tu :)
and kaler dinding hijau tu bg zureen unik lah.teringat mase ktrg pegy buke umah munie :)
nnt bwk lah ktrg pegy gallery baru ok?

acanmunie said...

zurynn: a'ah lahh, teringat time korang semua datang. heee. okay tadehal, boleh2, nanti munie bwk.
:)

zureen said...

hehe okay munie :)

acanmunie said...

zureen: heee:)

Syafiqah Aljunid said...

Jap, ni yang pixels tuh ke? Yang tempat frame tuh eh? Sekarang kat Prima Saujana eh? Kalau betul kan, I selalu lah hantar artwork I kat situ, hantar canvas painting I pun selalu juga, untuk frame.

acanmunie said...

oh ya betul-betul, tapi ada dua yg sama. yang u pergi tu mungkin, kwn ayh i punya canvas pixels, yang ayah i punya creative pixels. bru pindah dari bangi ke prima, betul-betul depan prima, sederet dengan bank standard chtterd tu, tapi tingkat atas :)