Wednesday, June 30, 2010

optical illusion


optical illusions, i rasa semua orang pon tahu kan? kadang-kadang kita tak boleh nak percaya sangat dengan mata kita. ye lah, sebab optical illusion ni lah. warna dan bentuk dapat menipu kita, apabila apa yang kita lihat dan dihantar ke otak, lalu otak tersalah tafsir. ya, benda ni memang berlaku. bagi i, ianya ada kaitan juga dengan minda. it depends on, minda kita focus pada apa. (i memang selalu main benda ni, kadang-kadang sampai sakit otak pon ada)

macam i, i ambil 5 minit nak baca benda alah ni woi. 5 minit woi. depends ah, ada orang sekali pandang dapat baca, ada orang macam i, lambat siket. kalau i focus kat warna hitam, i macam rasa ya Allah apa kejadah benda ni, tapi kalau focus kat putih, boleh lah baca. tapi still susah sikit nak kawal minda. cubalah, ini sebagai teaser je lah. nanti aku upload lagi.


tapi bila dah banyak kali sangat tengok, i rasa mcm oi senang nya nak baca.
sedih.




haa yang ni, kau jangn pandang hina kat dia. ni bukan polka dot biasa woi. ini memang sampai bila pon kau tak kan dapat baca apa ada tulis atas polka dot ni.





p/s: kalau takleh nak baca sangat, pergi dua atau tiga tapak kebelakang, haaa kau dapat lah baca.

8 comments:

lisa said...

munie, haha aku dpt baca!

Anonymous said...

yes!
i got it!
-no sex causes bad eyes dgn soulwax any minute now..
am i right??

acanmunie said...

lisa. wah wahhhhh:)

acanmunie said...

yes you were right!
:)

Syahirah Anuar said...

waa ! i dpt dpt ! i kene kecikkn mataaa wohh ! smpahhh

yg bwh niee err
.... any minute now.
tue je nmpakkk....

arghh

farisha said...

munie, nt i nk try ah kat baju polka dot i.tah2 ade tulisan babe! wahhhh! HAHA eh syg, adik i tnye bila munie nak buat bag balik? dia suke betul beg cookie monster tu, dah bau ketiak dia dah hari2 bawak g sekolah g tusyen. hehehe

acanmunie said...

cera: alaaa, u kebelakang a few steps dari laptop u je, then mesti nampak
:)

acanmunie said...

alalalaa comelnya. terharu i dengar babe. alaaa, skarng ni takleh nak buat lah, xpe, nnti kalau dh buat balik, i inform. babe, baek u pergi check bajuu u tu cepat
:)