Monday, June 21, 2010

not too late to wish kan?


i should post this entry yesterday, 20 june 2010. but hell yeah, the internet connection was too busy, (yelah i kan curi pakai jiran punya sebab modem kitorang terbakar tak tukar-tukar lagi). whatever it is, Happy Fathers Day ayah. may god bless you, you are the greatest father in the world. i always pray for your happiness with mom.

yeah, of course i love my dad like everyone did. this year, semua orang pun busy dan yeah nothing to celebrate. macam biasa, i lah the only daughter yang wish, dah memang i sorang je perempuan kan. bila cakap pasal sacrifice, i am speechless. i can't imagine betapa besar nya pengorbanan ayah yang bertungkus-lumus membesarkan kita. sebagai balasan, i ikut semua kehendak parents i.

he wants me to: (in academic)
-dapatkan straight A's upsr and pmr. (yes, i did)
-masuk sekolah sbu (seri bintang utara) atau nama lamanya bukit bintang girl's school. (yes, i did)
-then masuk mrsm, form 1-5. (yes, i did)
-masuk pulak matrix. (yes, i did)
-dan masuk upm! dekat dengan rumah. (yes, i did)
-amek lah cikgu, cikgu math ke. (no, tak kesampaian)
-so, amek course pendidikan math (i dapat pergi interview, tapi pointermatrix tak cukup hebat)
-then i go for bachelor in major statistic. (yes, i am sitting for this course)

okay jadi lah tu kan, walaupun i tak dapat pendidikan. pendidikan susah kot, nasib baik i tak dapat. budak-budak pendidikan dekat upm semua hebat kot. takpelah, lepas master nanti boleh je mintak jadi pensyarah kan, bukan tak boleh. InsyaAllah.

anyway, he is the best dad. ayah i lah yang paling friendly, happy go lucky dengan semua cousins i, lebih-lebih lagi cousins perempuan i. omg, dah macam semuanya anak dia. dah lah, malas nak bebel banyak. SELAMAT HARI BAPA ayah, uncle (azan's dad) dan muhammad azan bin omar! wakaka.


last year: eid

beloved parents.

emak, ayah, wan

bond

he is good with nikon since he was young untill now.

okay, semua nak cakap pasal camera. tengok tangan.

lastly, his queen and princess.

bye.



4 comments:

farisha said...

ahaha adli dah besar! dulu tgk dia kat ms kecik je lagi budak tu!

acanmunie said...

a'ah omg, you kan friend dgn dia kat ms. haha. dia dah bulat dh skrg
:)

intan M ;) said...

u sbu ? how come i never see u ? heee. same batch kan ? :)

acanmunie said...

yup, i sbu. time form 1. pastu i masuk mrsm time form 1 jugak. sbb tu tak knal. hee.