Wednesday, June 9, 2010

get your on space, not myspace

-semua orang kenal myspace tu apa. siapa yang tak kenal tu, mungkin dia duduk pendalaman yang kalau pakai broadband pun mesti tak dapat wireless juga. takpe, tak wajib pun kenal myspace tu apa.
-dulu-dulu myspace lah yang paling hebat, wah semua berlumba-lumba nak kumpul kawan, nak kumpul picture comments, nak kumpul comments, nak hias page lawa-lawa. sumpah lawak gila bila ingat balik.
-dulu i pun sama gak, eleh jangan tipu ah, korang semua pun mesti sama kan. tapi i tak lumba-lumba, i cuma suka edit page. best kot, belajar coding sendiri, sampai orang cakap wah lawa lah page, best lah lagu, cantiklah. lawak gila.
-myspace ni ada baik buruknya juga. yang baik tu, dapat kawan baru, dapat boyfriend, dapat jadi hot, dapat jadi paling famous dalam myspace.
-yang buruknya, budak-budak sekarang sumpah tak tahu malu. kalau nak tangkap gambar tu, kalau boleh nak tunjuk segala. ya Allah, tak tahulah apa nak jadi. mungkin cita-citanya nak jadi model macam mat salleh. masalahnya, muka tak lawa apatah lagi ayu. memang buat malu melayu, lagi-lagi tak nak macam Islam lansung.
-kalau gambar-gambar myspace, mesti wajib ada gambar tangkap kat cermin. HAHA. bukan i cakap, tapi semua orang cakap. alaaa, standard ah tu, korang semua pun ada gambar macam tu kan kan? hee.
-pastu siapa yang benci rempit tu, komfem tulis, rempitz tak kan dilayan. rempitz jangan add. HAHA. macam-macam weh. pastu yang geli geleman tu siap eja, kitew, dye, korunk, sayunk, HAHAHA, sumpah lawak weh, entah apa bahasa. hoshhh.
-tapi kutuk-kutuk gak. tapi korang kena ingat, myspace lah yang tolong korang promote kan facebook korang. semua pun letak badges kan kan? tanpa myspace siapalah korang kat fb tu haa. jangan jadi kacang lupa kan kulit. cewahhh.
-dari myspace jugalah i dijodohkan dengan azan. awww, nanti dah tua boleh cerita kat cucu cicit. mesti semua tenga-nga tau. yelah, nampak azan kat myspace time form 2, tapi dijodohkan betul-betul dengan azan time matrix. aww, terima kasih ya myspace.
-okay i lepas dapat azan, semua benda tu boleh pergi mati. i tak main facebook, myspace, twitter, formspring semua. i main blogger je, tapi i tetap boleh hidup, boleh ada kawan kan? siapa kata i kuno? kalau i kuno, i duduk gua.
-dulu-dulu juga, friends i ada 1500 macam tu, lepas jumpa azan, i terus buang semua boys and friends i tinggal 500 lebih macam tu semua girls. i siap letak kat page, "sorry, i don't approve boys". best tau kawan dengan perempuan, siapa kata tak best, jangan kawan dengan i. HAHA.
-i bukan sombong. i bukan kerek. nanti lah i cerita lain kali ya. siapa yang kenal i lama, mesti dapat tengok perubahan drastik oleh i setelah ada azan. biasalah, "people can change in a blink of an eye, so do i."
-ironinya, main lah facebook. gunakan myspace untuk promote facebook korang. dan akan nampak pelik bila orang guna facebook untuk promote myspace dia. HAHA.


okay ni i saja nak share gambar-gambar myspace kami dulu. tapi ni semua lepas we have met each other. gambar-gambar lamaaa dulu dah takde.





p/s: ni baru betul gambar myspace zaman kecil dulu kan azan kan? hee. kurus gila u time ni. muka suci innocent je kan. yang penting tu ada hp tu :)

6 comments:

farisha said...

yes babe. i know u well. i mean bkn la rapat gila babi besties habisan2 gitu. i mean dr mrsm smpai ke matrix, u have change! but change to something better! that is awesome sweety! mula-mula frsha supply shawl, munie la yg pemborong terbaik! haha. smpai skrng duit untung tu frsha bukak Hall Of Fame butik! hehe:P

cerita ms mmg cmtu. i pn dah delete ms even masa mula2 kenal azfar is dekat ms! HAHA :)

well, long lasting yeahh fr both of you:)

acanmunie said...

thx farisha syg, haha. i patut mention yang i beli my very first shawl was from you. yeay! thx sgt, time kat matrix i borong kat you, thx sgt2, start daripada beli shawl tu, i pon terus pakai. heee.

yah, i ada one black shawl, itulah shawl paling i suka, dri 1st time pakaishawl, sampai sekarang i pakai lagi. and that black shawl, i bought from farisha.

:)

tatyty said...

munieee. aku nampak perubahan kauu. walaupun aku xknl kauu mse tadika, skola rndh, skola mnengh. tp, aku knl kau dkt matrik. nmpk perubabhn kau dr sem 1 ke sem 2. dulu free hair. skrg da bertutoppp. awwww :) dulu g gig dgn anis lompat lopmat sume. skrg mane boleh lg. mahunye azan mengamok nnt. haha.

well. aku knl zakwn pon dkt MS gak. hahaha. gilerr kepohh aku nk cite.

semoga berbahagia selalu yerr sampai ke ank cucu cicit sume laaa :)

acanmunie said...

aww comel gila kau nampak perubahan aku. thank youuu. a'ahhh sebab aku fikir nak hidup lama dengan azan lah, aku amek serious dlm hidup aku. hee.

yah, kita semua patot ckp thank you myspace. heee
:))

Humaira Yahya said...

bukan myspace we should thank to. tapi FRIENDSTER.

Hehe

acanmunie said...

ala friendster tak nak ah. friendster dulu banyak warden yang maen. lame gila diorang. (sakit hati, haha)