Friday, June 25, 2010

barang korang pulak

hi, entry ini di tag oleh bella yang lawa lagi lawa, memang lawa, hee. dia pun study upm tau. tapi dia dah lama masuk. kira senior lah ni.

ianya berbunyi, 'senaraikan apa yang ada dalam handbag kita', panjanggg kan bunyi nya? tapi i ni jenis tukar-tukar handbag. sebab i mengada. kadang-kadang i keluar tak bawa handbag lansung. bawa purse je, pastu tetinggal bawa seat kereta ayah. tapi takpe, itu semua tak menjadi masalah untuk i buat entry ni.


1- purse itu wajib. (tapi i kadang-kadang terlupa bawa, lepak je ic, lesen semua tak bawa)
2-kad matrix. (upm kan selalu di hati. ok muntah sekarang)
3-cermin mata. (i rabun, memang memerlukan itu)
4-gold belt. (itu i memang selalu bawa, kalau tetibe datang mood nak pakai ke)
5-wristband radioactive. (its from azan, memang letak dalam handbag kalau nak pakai)
6-handphone. (jimat tak payah guna public phone)
7-kotak kecil lawa. (itu aunty i kasi, dari indonesia, ada cermin kecil senang)
8-bag make-up, cewah padahal i tak make-up. (itu sebenarnya pencil case, tapi disebabkan cuti sem i tak guna, i keluarkan semua pen i, i jadikan bag make-up, tolong kesian kat i)
9-bunga kecil hijau. (itu bunga orang kahwin, dapat time cousin i kahwin. haha)


okay ni barang-barang dalam bag pink tu.
1-stick pengilat kuku 2 sided. (i beli sama-sama dengan asya kat mines, dah nak rabak dah sebab semua suka guna, abang, adik dan ayah. no kidding okay, memang diorang guna)
2-eye shadow shiseido dan neutrimetics. (itu semua mak i punya, dah lama punya, i suka yang shiseido)
3-eye shadow pencil colour. (warna silver, i beli sebab minat je, sebab suka tengok orang pakai dekat bawah mata.)
4-sikat. (tadi bila buka handbag, baru sedar selama ni sikat dalam tu, i pakai tudung, i pon tak tahu motif sikat boleh ada dalam tu)
5- eyeliner. (yang pencil punya warna brown and black. yang pen punya, very black. sumpah beli mahal tapi tak pakai. sebab i suka beli je, pakai tak pandai. bagi i, pencil lagi senang dari pen)
6-lip balm. (from nivea, berapa lama pon tak habis lagi.)
7-lip cream. (cherry pink, sumpah best tu, siap ada brush, i beli kat cosway.)
8-kerongsang. (mana tau emergency selendang tercabut ke apa)
9-gegelang. (rainbow tu comel, kalau ada mood nak pakai, baru amek kuarkan dari handbag dan pakai)
10-perfume. ('make me wonder', i punya sama dengan azan, dah lama habis. tak tau macam mana boleh ada dalam bag)
11-cream safi. (sebenarnya kalau nak tahu, kalau i nak keluar, mesti i bawa toner, bedak, cream semua. boleh bersiap dalam kereta. toner dengan bedak takde kat gambar ni, sebab tertinggal dalam kereta sebenarnya.)


sekarang i nak tahu apa ada dalam handbag korang pula. so, i nak tag:
aainakona
atiqah zulkifli
nicky
asya
farisha
zaty
alyaa
myraa
nurul
izzah
nina mazda
cera
alyaazman
(bapak banyak i nak list, i nak semua yang ada kat blog list i, dan semua yang follow i kena buat!)


18 comments:

teyhaaa said...

gelang warna warni tu comel nak mampus macam rasa nak makan je.haha,

acanmunie said...

okay teyhaaa kau kena buat! jangan tak buat! haha

cik maisarah said...

bag make-up gila stylo! hahaha naek sem jadik pew balik?? haiyo

acanmunie said...

naek sem? apa? bag tu? haha. jadi pencil case balik ah. jadi nerd letak pen bawa g klas nak blajar laa. hahahh

mai, buat maiii. jgn tak buat!

tatyty said...

hahhaa. pengawas da mule buat spotcheck da. nak tahu apa dalam handbag aku eh munie. nanti eh sayggg aku post. takot terkeluar ular plak dlm handbag aku. hahahaha.

acanmunie said...

haha, handbag lah katakan. haha. alaaa, ular ganas sgt. rama-rama lawa sikit. haha. okayyy buattt tau!

:)

Humaira Yahya said...

thanks for the tag Munie. iAllah nanti Mai buat okayyyy :)

btw, barggg Munie semua bersih bersih pink pinkkk pulakk tuh. curi kang ! hehe

acanmunie said...

mana ada pink pink, beg tu je pink. mai kena buat tau, wajib.
:)

aainakona said...

hahaha okay nanti aku buat yea :)

acanmunie said...

okayy wajib buat tau. :)

farisha said...

kantoi la banyak tisu macam ni! hehe;P

acanmunie said...

tak kira! kena buat jugak!
:)

nina mazda said...

nanti ney buat ye, tak sabar nak buat tag ni. tapi asyik takde masa. hee thanks munie!

acanmunie said...

okayy, munie tau ney mesti suka punya bab bab mcm ni kan? sama mcm munie, selalu takde masa. okay buat tau!

atiqahzulkifli said...

almak syg! habes la macam ni. kantoi banyak sampah je. haha! :)
okay darla, nanty tqa buat. but nanti munie jgn terkejut pulak tgk bnyk sngt sampah dlm tu taw. haha ;p

acanmunie said...

alaaa tak terkejut. bag munie pon sama jugak. hehehe. buat tau.
:)

bella dela rosa said...

heee da buat. <3

acanmunie said...

a'ah, dah buat dah.
:)