Thursday, May 20, 2010

bila mimpi jadi kenyataan

sekarang ni bila tengah hari panas gila, bila petang je mesti hujan. semalam i tidur dengan perut kosong lalu mimpi puding kastard weh. serious weh. puding kastard koktail ni favourite dessert gay i, azan. so, hari ni telah bertungkus lumus menyediakan bahan dan mencari resipi. semangat berkobar-kobar wa cakap sama lu. i kalau nak belajar memasak ni, suka sangattt. yelah, daripada duduk rumah sorang-sorang takde makanan, baik i buat makanan sendiri kan.

lagipun, this is good tau. sebab preparation untuk jadi tukang masak azan. bestnyaaaa. i kasi tahu dia yang i nak buat puding, dia sukaaaaa. memang dah boleh jadi calon wife dah ni. haha. maybe, orang yang kenal i dari dulu kala mesti terkejut. yelah, budak yang dulunya tomboy, kasar dan garang ni pandai memasak. dan hey, i pandai menjahit juga tau. terima kasihlah kepada cikgu-cikgu yang penat lelah tanpa mengira siang malam mahupun subuh, sanggup mengajar i ni semua. terima kasih ya Pn. Youtube, Pn. Threadbanger, Pn. Google dan pelbagai lagi kerana ajar saya menjahit. dan segala resipi yang saya cetak rompak dari blog entah sape-sape tu. terima kasih banyak-banyak.

harap-harap puding kastard ber-koktail (nama siap ada imbuhan weh) ini, lebih sedap daripada yang mak azan buat waktu menjamukan i dan parents i time datang rumah azan dulu.

azan sayang, tadaaaaa..... (hee) best tak?



memang sedap. kalah aunty (azan's mom). hee


p/s: iloveyoubaby

6 comments:

asya yaacob said...

baguslah u ni.i nak jugak.tapi i tak makan puding.hahaha

err ape je yang ai makan?

T_T

farisha said...

babe, serious u make me starving! haha! nak buat jugak! nak resipi boleh tak munie?

acanmunie said...

asya, u kan makan ayam je. mana maen makan puding kan. haha

acanmunie said...

alaala, babe ei boleh2. i kasi u resipi.

aainakona said...

eh sumpah sedappppppp buat kan i munie

acanmunie said...

alaaa kona. meh dtg umah. ii buat kan. hahahaa