Saturday, April 24, 2010

plagiarism.

hi,

guess what? i online myspace needlesswork, then saja-saja lah usha page online shopping yang lain. dulu bila busy, jarang sangat tengok online shopping apa yang add lah bagai. suddenly, i ada lah view album satu online shopping ni, sebab dia ada kasi comments kat page i terpampang besar pasal baju yang dia jual. ok, i tak kesah pon, suka hatilah kau nak promote barang kau kat page aku, i tadehal hal lah, tak marah pon, biasalah kan bisness.


bila i view album dia, then suddenly i saw this. dah lah banyak kot gambar dia, i rajin sangat click page by page sampai page last, last-last i nampak tu, yang beg bawah sekali tu, beg gambar piano merah tu.





at first i taught dia pernah beli beg i, and then dia nak jual balik ke apa kan. tak pon i fikir dia curi gambar dari album i ke apa kan, rupanya semua sangkaan i salah. bila view by picture, baru i perasan, dia plagiat design i kot. sumpah lawak, lawak gilaaaaa. macam nak gelak guling-guling sampai tergolek-golek. kenapalah awak nak tiru gambar ni. lawa sangat ke? HAHAHA.


mula-mula ada rasa marah gak ah kan, tapi i tak marah pon. sebab i tak nak cepat tua, nanti azan tak suka. i think positive, yang design yang simple haram macam tu pon lawa sampai ada orang nak tiru. yang kelakar gila nak mati tu, chord music satu ciput tu pun dia lukis juga tu. bapak lawak doh! jap eh, cuba compare kan dengan beg i.





ala, sorry lah. gambar kurang jelas, masa ni ketiga-tiga dslr takde kat rumah.
so, gunalah hp i yang tak berkualiti ni.


see, nampak tak tu, aku buat ada chord music cute kat situ pun di tiru juga. lawak gila bhai. boleh masuk raja lawak. haha. yang aku rasa kelakar sangat tu sebab, ada kisah tersembunyi disebalik kenapa terletak seekor chord music disitu. haha. okay, meh aku cerita, sebenarnya... dragon ball ada tujuh semuanya! okay bye, tu lawak darjah enam dulu. sebenarnya, time aku buat piano tu, aku terconteng siket warna hitam kat tempat plane tu, soooo, nak cover baik punyaaa.. aku pon lukislah chord tu, sebab nak cover, padahal kau tak rasa pelik ke ada tetibe seekor chord kat situ? dah lah seekor je. HAHA.



at least, kalau nak tiru pun, aku memang tak kesah, tapi kau tukar lah jadi lebih nice ke kan. HAHA. sumpah lawak doh! seriously, tak marah pun, geram je. HAHA. tapi memang lawak ah. artwork sebijik sejibik juga kau amek. nanti aku nak comment ah kat picture tu. hehe.



macam-macam lah.

6 comments:

asya yaacob said...

gila sebijik! tali je lain!

acanmunie said...

tali lain size pon lain siket. HAHA

maybill said...

apekah? ini kene lapor pade kementerian nih..

acanmunie said...

yeah, kementerian myspace je kot. haha

Myraa Y. said...

HAHAHA. itu lah, munie is soo kreatif. And then org tuh jeles dgn art Munie, and then dy ciplak.

Pergi lah sue dia dekat court ye Munie. Hee

acanmunie said...

alala comel ah Mai ni, tau lah Mai amek law.hee