Sunday, April 4, 2010

he force me to wake up. uhhh.

sunday morning.
6.00am


pukul 4.30am lagi acan dah memekak suruh i bangun. benci gila. serious benci. dia bising-bising, aku dah lah ngantuk, macam lah dia tak tahu yang i ni suka tidur. eee, gerammm gila. dia suruh bangun, i tak bangun-bangun, malas nak layan msg dia, call dia pun malas nak angkat. tiba-tiba dia hantar msg berbunyi:

"owh, awak tak sembahyang isyak kan malam tadi?? start from esok, NO MORE INTERNET, NO MORE BLOGGING, NO MORE KARAOKE, NO MORE KELUAR DENGAN KAWAN-KAWAN, paham tak?! siapa suruh tak dengar cakap."

i was like, wtf! i call dia (tiba-tiba terus jadi segar-bugar macam sayur kat pasar tani), i cakap "hello, baek sikit ye, i sembahyang tau!!! tumbok kang!", malam tadi dia yang reply msg i lembab dan lambat sangat, i pon tido lah, sebab semalam i cuba jadi nerd sorang-sorang dalam bilik, dan ianya menjadi, tangan tak lekang pegang kalkulator untuk straight 5 hours i tell you. mungkin sebab keinsafan lepas test 2. haha. okay sambung balik, i dah mengamuk dah ni dalam phone, and then baru dia nak cakap,

"i saja je nak suruh you bangun, sekarang kan dah pukul 5.45am, kejap lagi subuh, kalau i tak kejut you sekarang, nanti you tak bangun punya, dah-dah, bangun tau, tunggu azan subuh".

amboiiiii, dia nak cover ah tu, padahal maen serkap jarang cakap i tak sembahyang isyak, plus sebenarnya dia nak msg dengan i sebab dia tak tido lagi ah tu, dan-dan cakap nak suruh i bangun subuh. eeeee, geram betol. macam nak lempang je laju-laju budak ni tau, nasib baik lah awak tu kekasih saya, nasib baiklah awak tu gorgeous and sweet. kalau tak, memang tak lama hidup ah aku kerjakan siapa yang kacau aku tido. hee






suara azan dah berkumandang.
subuh, jangan tak subuh.
hoshhh. u jangan tak sembahyang pulak ye azan.
nama dah lah AZAN.
:)

4 comments:

Anonymous said...

haha.pdn muke u sygg.
sape suruh tido tgglkan i.haha.
wekk22!!
ily tau! mmuahh!! =)

acanmunie said...

elehhhh jht owh. tdo pon salah.
:(

acan said...

alala,merajok dah syg comel ni.
nk pujok kt sini blh tak sygg?
=)

acanmunie said...

no tak boleh! heeee
:)